Waarom investeren in het opzetten van een roosterbureau?

 • Strategisch
 • Geen reacties
 • admin

Of het nu voelt als een grote stap of juist de volgende stap in jouw organisatie, het opzetten van een roosterbureau brengt grote voordelen met zich mee. Op verschillende gebieden binnen jouw bedrijf. Maar wanneer is dit nu echt van toepassing en wat haal je er nu echt uit? Levert het iets op en is de investering het waard?

Wat is een roosterbureau?

Bij een roosterbureau kan je denken aan een speciale afdeling of een aparte groep medewerkers die zich bezig houden met de personeelsplanning van jouw bedrijf. Deze afdeling van het roosterbureau houdt zich bezig met het verzorgen van de volledige planning en het maken van de roosters voor alle afdelingen en teams van jouw bedrijf of organisatie.

Waarom een roosterbureau?

Het opzetten van een roosterbureau heeft vele voordelen, echter kunnen deze voordelen per bedrijf of organisatie verschillen. Zo heeft ieder bedrijf heeft verschillende focus punten waar op gestuurd kan worden. Bijvoorbeeld: maken jouw medewerkers de vakantie dagen niet op en sparen ze, zodat je te vaak met grote te korten te maken hebt? Of wordt er (te) veel overgewerkt? Deze verschillende factoren bepalen waar verbeteringen gedaan kunnen worden. Op het moment dat er een aparte afdeling is die zich bezig houdt met alle zaken rondom de planning kan er vooruit rekenend en strategisch te werken worden gegaan. Op het moment dat deze ruimte ontstaat zullen er veel positieve veranderingen plaats vinden binnen het bedrijf.

De voordelen van een roosterbureau

 • Een speciale afdeling voor de planning en het roosteren
 • De individuele belangen planning uithanden bij de belanghebbende afdelingen
 • Kennis en vermogen om in te spelen op situaties
 • Een afdeling die zich bezighoud met vervanging vinden bij ziekte en oplossingen
 • Mogelijkheden om te sturen op contracturen, aanname advies en berekeningen van Fte’s
 • Ondersteuning en sturing van aanname proces van HR
 • Strategische personeelsplanning
 • Resultaten en rapporten
 • Financieel inzicht personeelskosten versus gewerkte uren

Is mijn bedrijf groot genoeg?

Dit is een reeële vraag. De overweging van het opzetten van een roosterbureau binnen jouw organisatie begint natuurlijk met deze vraag. Vanaf ongeveer 50 medewerkers is het opzetten van een roosterbureau zeer aantrekkelijk op gebied van kosten besparing en natuurlijk met oog op de inzichten van de bovengenoemde aspecten. Uiteraard zijn de focus punten en de onderdelen waar voor uw bedrijf winst en verbeteringen te behalen geheel verschillend per bedrijf of organisatie. Wil je ook weten of het opzetten van een roosterbureau geschikt is voor jouw bedrijf? Onze experts helpen je graag omweg om de juiste benadering te bepalen. Wij komen graag langs voor een kopje koffie of kom langs bij ons kantoor in de Studio’s van Aalsmeer voor een vrijblijvend gesprek en kennismaking.

Minder dan 50 medewerkers?

Ook voor bedrijven met minder dan 50 medewerkers zijn er voldoende mogelijkheden om van de voordelen van strategische personeelsplanning te profiteren. Wellicht juist voor deze groep. Wil je groeien en jouw bedrijf klaar stomen voor de volgende stap? Onze experts helpen je graag om nu in deze belangrijke groeiende fase de juiste keuzes te maken om de planning op orde te brengen en te houden. Wij komen graag langs voor een kennismakingsgesprek of kom langs bij ons kantoor in de Studio’s van Aalsmeer voor een vrijblijvend gesprek.

Strategische Personeelsplanning

Aan de slag met strategische personeelsplanning? Wij realiseren het voor je én verdienen de investering gegarandeerd terug. Nodig ons eens uit voor een vrijblijvend adviesgesprek

Anderen lezen ook