HomePersoneelsplanningOperationele Personeelsplanning

Operationele Personeelsplanning is het maken van de werkroosters en de dagelijkse bijsturing ervan. Het geeft antwoord op de vraag welke medewerkers wanneer worden ingezet.

Voordelen
  • Dagelijks voldoende capaciteit
  • Regelgeving wordt gehandhaafd
  • Doelstellingen worden gehaald
  • Voorkomt verzuim en verlofstuwmeren
  • Gezonde en tevreden medewerkers

Succesvol roosteren

Voor efficiënt en gezond roosteren is het belangrijk om balans aan te brengen in zowel de medewerkerswensen als de organisatiebelangen. Dat is het dynamische en complexe werk van de planner. Een goede planning houden rekening met een grote diversiteit aan factoren, wat het per definitie een grote uitdaging maakt. Bij succesvolle planning hebben alle medewerkers meer tijd voor hun kernactiviteiten waardoor werken veel prettiger is. Hierdoor daalt verzuim en stijgt de tevredenheid van alle stakeholders.

Oren en ogen van de afdeling

De planner weet als eerste wanneer er te weinig capaciteit beschikbaar is van een bepaalde rol of vaardigheid. Ook vangt de planner signalen op van een veranderende arbeidsmarkt of van ontevredenheid onder de medewerkers. En de planner zorgt dat regels (ATW en CAO) niet worden overtreden. Daarmee beschermt de planner zowel de medewerkers als werkgever. De knelpunten die een planner vroegtijdig signaleert, geeft het management de gelegenheid om het personeelsbeleid te optimaliseren. Een win-win voor de hele organisatie.

Vaardigheden van de planner

Een succesvolle planner heeft sterke analytische vaardigheden om de planning zo efficiënt mogelijk in te richten. Toegankelijk en mensgericht zijn daarbij noodzakelijke competenties. Al klopt het rooster op papier en worden prestatie indicatoren gehaald, een succesvolle uitvoering is mede afhankelijk van de medewerkerstevredenheid. Prettige werkroosters zijn een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Succesvolle planners zijn sensitief in de omgang met hun collega’s terwijl ze gelijktijdig de organisatiedoelen behalen. Ze verdienen zichzelf op meerdere vlakken terug voor de organisatie.

Zeker weten dat de personeelsplanning een verdienmodel is? Dat kan door het aan ons uit te besteden. We stellen je graag voor aan onze klanten die hier al voor gekozen hebben. Zij zien hun kosten dalen terwijl de medewerkerstevredenheid stijgt.

Een goede planning en voorbereiding voorkomt slechte prestaties

~ Stephen Keague

Wij realiseren het voor je

Operationele Personeelsplanning is een vak. Vraag onze hulp. Dat verdient zich gegarandeerd terug en scheelt veel tijd. Succesvol roosteren zorgt dat je bezetting goed geregeld is terwijl je medewerkerstevredenheid stijgt.