HomePersoneelsplanningStrategische Personeelsplanning

Strategische personeelsplanning (SPP) vertaalt de gekozen organisatiestrategie en doelstellingen naar de gevolgen voor het personeel.  In de praktijk betekent dit een personeelsmanagementstrategie voor de duur van drie tot vijf jaar.

Voordelen
  • Voorbereid op de toekomst
  • Een goed doordacht personeelsbeleid
  • Inzicht in proces en benodigde medewerkers
  • Optimale samenwerking met HR
  • Organisatie blijft op koers, is lerend en slagvaardig

Een langer termijn focus op de personele inzet

Een strategisch personeelsplan geeft antwoord op hoe het personeelsbestand er in de toekomst uit zal zien én hoe de organisatie daar komt. Het geeft inzicht in de processen, benodigde formatie, middelen en competenties van medewerkers om de vraag optimaal in te vullen. Het bestuur kan met het plan gericht strategische keuzes maken om doelstellingen te halen.  Vervolgens kan HR het personeelsbeleid op de gemaakte keuzes afstemmen. De organisatie blijft op koers, is lerend, wendbaar en slagvaardig, precies wat je als bestuurder graag wenst.

Omdat menselijk kapitaal hét verschil maakt

Betrokken medewerkers zijn het hart van je organisatie. Hoe geloofwaardig is een organisatie wanneer medewerkers de beloftes niet waar kunnen maken? De economie trekt aan en de markt is in beweging. Als je aan een groeiende vraag wilt voldoen, is het belangrijk om medewerkers te behouden en aan te trekken. Met strategische personeelsplanning, zijn de doelstellingen in evenwicht met het personeelsmanagement. Je voorkomt een te kort aan capaciteit en werkt aan de medewerkerstevredenheid. Omdat jij weet dat de medewerkers het verschil maken!

Strategische Personeelsplanning levert succes op

Strategische Personeelsplanning is leuk, gezond, innovatief en winstgevend. Het geeft een organisatie en haar medewerkers veel energie om succesvol te zijn.

Een doel zonder plan is slechts een wens

Wij realiseren het voor je

Personeelsplanning is een vak. Vraag onze hulp bij de analyse en planvorming. Dat verdient zich gegarandeerd terug en scheelt veel tijd. Ondertussen kan jij je focussen op het leiden van de organisatie naar de juiste bestemming.