HomePersoneelsplanningSuccesvolle Personeelsplanning

Groeien door medewerkers te behouden en nieuwe aan te trekken? Klanttevredenheid, kwaliteit en winst vergroten? Dat kan allemaal wanneer je de personeelsplanning professionaliseert.

Voordelen
  • Betrokken en vitale medewerkers
  • Optimaal gebruik van het arbeidspotentieel
  • Hogere klanttevredenheid

Plannen is een vak… Het fijne aan de samenwerking met Planning To Succes is dat ze de planning uit handen nemen en je altijd een vervanger hebt met de juiste ondersteuning. Je betaalt voor de dienst, maar als ik zie hoeveel ziekte-uren en uitval er is bij planners in het algemeen, is het goedkoper en kwalitatief beter dan zelf planners in dienst te nemen.

~ Miriam Snijders, Manager Toezicht en Handhaving (Gem. Amstelveen)

Betrokken en vitale medewerkers

Succesvolle personeelsplanning houdt rekening met de wensen, ontwikkelmogelijkheden en omstandigheden van je medewerkers.  Het anticipeert op de persoonlijke levensfase en zorgt proactief voor een optimale werk-privé balans. Medewerkers krijgen meer tijd om met aandacht hun werk uit te voeren, wat de kwaliteit verhoogt. Prettige werkroosters dragen bij aan een lager ziekteverzuim én nog belangrijker, het geeft medewerkers vertrouwen waardoor ze zich verbinden met je organisatie. Zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt heeft medewerkerstevredenheid en vitaliteit hoge prioriteit.

Stop overmatige overuren of verlofstuwmeren

Wanneer de vraag naar productiviteit het hoogst is, dient er ook maximale capaciteit te worden ingezet. Door de maximale capaciteit in te zetten op de juiste tijden, op de juiste plaatsen met de juiste competenties, zal de productiviteit het meest optimaal zijn. Door de combinatie te maken met de minder productieve momenten zorgen de roosters ervoor dat de medewerkers optimaal worden ingezet zonder overmatige overuren of verlofstuwmeren.

Benut het volledige arbeidspotentieel

Een efficiënte personeelsplanning geeft je ook inzicht in onbenut arbeidspotentieel waardoor er meer werk verzet kan worden. Door inzicht te hebben in de werkvraag ten opzichte van de beschikbare capaciteit, kan er voortijdig de meest efficiënte planning gemaakt worden. Er wordt proactief rekening gehouden met mogelijke ‘planrisico’s’ waardoor kosten binnen budget blijven. Dit zorgt ervoor dat je personeelskosten overzichtelijk en beheersbaar blijven.

Behaal je doelstellingen; Verhoog je klanttevredenheid

Door personele inzet afhankelijk te maken van de werkvraag, zorg je er automatisch voor dat omzet gerelateerde personele inzet altijd op het juiste moment plaatsvindt. Wanneer productieve uren gedraaid worden door tevreden medewerkers, worden klanten optimaal bediend. Klanttevredenheid is één van de belangrijkste doelstelling voor continuïteit en groei. Want hoe sterk is een strategie als medewerkers de klantbeloftes niet waar kunnen maken door slechte roosters?

Succesvolle Personeelsplanning verdient zichzelf terug

Personeelsplanning is cruciaal voor een succesvolle en gezonde organisatie. Helaas blijft in veel organisaties de grote toegevoegde waarde van personeelsplanning onbenut. Zonde want het levert veel geld op! Planning To Succes realiseert voor haar klanten succesvolle personeelsplanning. Wij beloven je dat wanneer wij je partner voor personeelsplanning zijn, we én onze kosten terugverdienen én tevens de resultaten verhogen. Meer weten? Nodig ons uit. Het kost je niets én het levert je altijd meer inzicht op.