Cup a Soup momentje?

  • Leven van een planner
  • Geen reacties
  • Sjifra van Maanen
Cup a Soup momentje

Herken op tijd een Cup a Soup momentje

Herinner jij je de reclame van Cup a Soup ergens uit de jaren 2000 wanneer ik zeg: “Manager Sjors, Ruben van der Meer en NU EVEN NIET!?”  Als planner voel ik me soms precies als deze manager, zoveel verzoekjes kan je ontvangen op momenten dat het niet uitkomt. Vooral rond de drukkere periodes heb ik dan behoefte aan een Cup a Soup momentje.  

Wanneer ik de kantoordeur dicht heb omdat de planning extra aandacht nodig heeft, komt er een collega binnen met zogenaamd een ‘klein vraagje’. Maar dan blijkt dat hij de hele vakantieplanning wil omgooien. Als ik vervolgens koffie ga halen, staat daar een collega die me aanklampt omdat die liever een ander rooster wenst. En tijdens de lunch met collega’s, begint er direct iemand over een ziekte, moeilijk kind, aandacht vragende schoonmoeder, vakanties die al jaren zijn uitgesteld et cetera et cetera, om vervolgens aan mij te vragen daar in de planning rekening mee te houden.

Ik vind personeelsplanning oprecht het allerleukste vak dat er is maar een enkele keer wordt het me net iets te veel. Om te voorkomen dat ik dan uit mijn plaat ga zoals manager Sjors, zoek ik bewust een plekje op afstand. Tegenwoordig kan ik zelfs thuiswerken, wat enorm helpt.  

In de reclame zegt manager Sjors dat om mensen te houden, je van ze moet houden. En als planner geldt dat ook want je hebt iedereen nodig om de roosters rond te krijgen. Het is echter ook belangrijk dat je daarbij jezelf niet voorbijloopt doordat je overvraagd wordt. Want aan een overspannen planner hebben je collega’s ook niets.

Wanneer ik een Cup a Soup momentje aan voel komen terwijl ik op kantoor werk, hang ik tegenwoordig een briefje met niet storen op de deur. En stuur ik een mailtje dat ik alléén verzoekjes per mail beantwoord, vermijd ik een keer de lunch of vraag aan toesnellende collega’s of ze het even willen mailen. Het schijnt ook te helpen om even een grappig filmpje te kijken waarbij ik je dan van harte deze reclame aanbeveel. Kijk hem hier anders gelijk even, lekker lachen. Want geloof me, je wil echt voorkomen dat je zoals manager Sjors op het bureau moet staan om openlijk excuses aan te bieden. 

 

Deze rubriek is speciaal voor planners. We delen ‘volledig anoniem’ gebeurtenissen die je als planner herkent inclusief een mogelijke oplossing. De gebeurtenissen staan in een ‘zelfbedachte’ zetting. Iedere gelijkenis of overeenkomst met een persoon of opdrachtgever, berust op toeval.
Leuk als ook jij jouw verhaal met andere planners deelt! Stuur het op naar hallo@planningtosucces.nl. Uiteraard stemmen we het voor publicatie eerst met jou af.
Operationele Planning

Ook plannen voor diverse opdrachtgevers bij het allerleukste planbureau? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Anderen lezen ook