Planexpert

Thuis bij Planning To Succes

De collega’s zijn lekker extravert, vriendelijk en vakbekwaam. In deze club merk je echt dat de leidinggevenden elkaar al jaren kennen en dat er veel onderling vertrouwen is. Het leukste aan het werk is dat je in verschillende regio’s en organisaties komt waardoor je met verschillende mensen in contact komt. Dat kunnen vakgenoten zijn, maar ook de zogenaamde ‘stakeholders’ of andere mensen die iets van jouw planning vinden. De uitdaging is dan om te kijken hoe men bij de opdrachtgever het planproces heeft opgetuigd en wat daar nog aan verbeteringen te winnen valt. In dit vak is het belangrijk om op het juiste moment en op de juiste toon met verschillende collega’s te schakelen. Eenvoudig als het loopt zoals iedereen dat wil en lastiger wanneer de werkzaamheden wat stroever lopen.  Ik kies dan voor een directere communicatiestijl, gericht op het planproces zodat deze succesvol blijft verlopen terwijl de menselijke relatie ook gewaarborgd blijft. Juist de mix tussen de menselijke en analytische aspecten maakt plannen voor mij zo leuk!

Ervaring

Inmiddels werk ik al meer dan tien jaar als planner van strategisch tot operationeel niveau. Voor ik bij Planning To Succes kwam, werkte ik voor Déhora. Ook daar heb ik voor veel verschillende opdrachtgevers gewerkt waar ik veel van geleerd heb.  Dagelijks leer ik nog steeds bij door onder andere samen met collega’s te praten over de manier van werken en door samen geregeld de kwaliteit van het werk af te wegen tegenover de workload. Tijdens moeizamere overleggen bezit ik de skill om eerst de kat uit de boom te kijken en dan met een rake opmerking opeens het ijs te breken om daarmee een heel andere dynamiek en dialoog op gang helpen. Dat kan pittige gesprekken opleveren, maar vaak ook hele leuke, leerzame en verhelderende.  

Wat plan je privé?

Ik hou van een mix van activiteiten wat betekent dat ik mijn werk combineer met taken ‘aan het aanrecht’, ‘langs het sportveld’ en nog wat leesvoer en podcasts. En stiekem plan ik daarbij dan toch best veel zoals bezoekjes aan de sportschool, het museum, theater, kinderfeestjes, het schoonmaakrooster van de honkbalvereniging, de boodschappen en wanneer ik de podcast van Marc-Marie en Aaf kan luisteren. Its al in de mix!

It’s all in the mix