Je bekijkt nu Plannen: Trends & Tips

Plannen: Trends & Tips

Trend #1. Snelle communicatie
Een geprint werkrooster op kantoor hangen is verleden tijd. Werknemers zijn hiermee vaak niet snel genoeg op de hoogte van wijzigingen op het rooster. Het risico ontstaat dat werknemers hun dienst over het hoofd zien. De huidige generatie wilt altijd en overal toegang hebben tot hun eigen gegevens. Naar verwachting vinden rond 2020 zo’n 70% van alle interne communicatie plaats via mobiele apps in ondernemingen. Zorg er dus voor dat uw werknemers altijd en overal het rooster kunnen inzien, bijvoorbeeld door middel van een app. Met de TovPlan App kunnen medewerkers hun rooster altijd inzien. Daarnaast krijgen zij direct een pushbericht wanneer zij ingeroosterd zijn of wanneer er een wijziging in het rooster heeft plaatsgevonden.

Trend #2. Integratie van processen
Van 2007 tot 2017 nam de digitalisering van bedrijfsprocessen fors toe. Bedrijven hebben als doel in 2020 tenminste 70% van alle bedrijfsprocessen gedigitaliseerd te hebben. Op dit moment is iets meer dan de helft van de bedrijfsprocessen in Nederlandse bedrijven gedigitaliseerd. In 2018 zal de focus liggen op de integratie van deze digitale processen: een belangrijke trend waar werkgevers veel tijd mee kunnen besparen. Want hoe makkelijk zou het zijn als al uw applicaties voor personeelsplanning, urenregistratie én salarisadministratie eenvoudig met elkaar samenwerken? PlanningToSucces biedt naast een alles-in-één pakket voor personeelsplanning en urenregistratie ook verschillende koppelingen met salarisadministrateurs en kassasystemen aan. Zo beheerst u moeiteloos meerdere applicaties die eenvoudig met elkaar werken en wordt het gehele proces gestroomlijnd.

Trend #3. Flexibilisering personeelsbestand
Daarnaast zet de flexibilisering van de arbeidsmarkt flink door. In het laatste kwartaal van 2017 steeg het aantal uitzenduren bijvoorbeeld met 4,2%. Dat is de snelste stijging in de afgelopen tien jaar. Voordelen van een flexibel personeelsbestand is dat u zich als bedrijf makkelijker kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden. Een nadeel is dat flexibiliteit vaak hogere personeelskosten met zich meebrengt. Daarnaast wordt plannen minder eenvoudig omdat u minder mensen in loondienst heeft. Wellicht dat uw standaard werkrooster deels verdwenen is met de inzet van flexibele werknemers. Hierdoor moet u ook beter overzicht houden over wat elke werknemer kan. Weet u bijvoorbeeld zeker dat er altijd een BHV’er op de werkvloer staat? Een goed planningssysteem, waarin alle benodigde gegevens staan, kan u hierbij helpen.

Trend #4. Planning op basis van forecasting en big data
Tenslotte staat 2018 in het teken van efficiënt plannen. Bij personeelsplanning is er sprake van grote hoeveelheden gegevens, oftewel big data. Gegevens over processen binnen het bedrijf, diensten, medewerkers en het aanbod van werk. Dit soort gegevens worden vaak niet goed geanalyseerd en gebruikt. Hierdoor worden er niet altijd optimale keuzes gemaakt tijdens het planningsproces. Door uw planning te baseren op data en voorspellingen neemt u een hoop onzekerheid weg en vermindert u het risico onder- of overbezet te zijn. Met forecasting wordt door het gebruik van data het gehele planningsproces meer onderbouwd. Door uw planning te sturen naar de optimale bezetting bespaart u ook op kosten. Met PlanningToSucces kunt u betrouwbare forecasts maken en kunt u altijd een beroep doen op de omzet en bezetting in vergelijkbare periodes.

Benieuwd naar welke mogelijkheden het systeem van PlanningToSucces biedt om in te spelen op deze trends? Op onze website vindt u een overzicht van alle oplossingen. Heeft u nog vragen over ons systeem? In onze kennisbank vindt u veel handleidingen. Uiteraard staat onze supportafdeling ook altijd voor u klaar.

Geef een antwoord